QUDAL medalja za Njuškalo

Zagreb, 18. listopada 2013.

Najnovije istraživanje kvalitete QUDAL pokazuje da hrvatski korisnici interneta, najkvalitetnijim internetskim oglasnikom u Hrvatskoj smatraju upravo Njuškalo.

Naime, u zadnjem istraživanju kvalitete QUDAL QUality meDAL, u kojem se mjerilo isključivo iskustvo, mišljenje i percepcija ispitanika o kvaliteti ponude roba i usluga na hrvatskom tržištu, od ispitanika se, između ostalog, tražilo da navedu internetski oglasnik, koji po njihovom osobnom iskustvu nudi apsolutno najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu.

Ispitanicima je, kada je riječ o internetskim oglasnicima, postavljeno sljedeće pitanje: "Navedite naziv internetskog oglasnika koji po vašem osobnom iskustvu nudi u Hrvatskoj apsolutno najvišu razinu ukupne kvalitete ponude, preglednosti, dizajna - jednom riječju - najkvalitetniji internet oglasnik u Hrvatskoj po vama je:"

Uvjerljivo najveći broj ispitanika na ovako postavljeno pitanje naveo je - "Njuskalo.hr". Zanimljivo je napomenuti i da je prvoplasirani Njuškalo osvojio gotovo pet puta više glasova ispitanika od drugoplasiranog.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu unaprijed ponuđeni odgovori već su oni sami mogli slobodno navoditi ono što smatraju najprimjerenijim odgovorom na ovako postavljeno pitanje. Ispitanicima je također napomenuto da ne odgovaraju na brzinu i da ne navode internetski oglasnik koji im prvi padne na pamet ili koji se najviše reklamira.

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL provodi se u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Istraživanje za 2013/2014 godinu provela je putem web ankete švicarska kuća ICERTIAS na uzorku od 1.200 ispitanika - korisnika interneta u Hrvatskoj - od 8. do 19. travnja 2013., i to prema inovativnoj CAWI - DEEPMA metodi (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Bitno je napomenuti da istraživanje QUDAL ne mjeri tržišne udjele, ili snagu branda, već isključivo i samo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom usluge i ponude na tržištu.

Trebaš pomoć?